Ootko koskaan nähnyt sadetta? Sateen jälkeen voi nähdä sateenkaaren..

Mulle tuli askissa äsken kysymys.. ”oletko homophobinen” ja jostain syystä se alkoi ärsyttää.. Siis kaikilla ihmisillä on omat mielipiteensä, ja en oo mikään niitä tuomitsemaan. Silti homovastaisuus ja syrjintä ylipäätään on niin vitun väärin ja epäinhimillistä. Homot on ihmisiä, ne on samalla viivalla kuin mekin.

 

Seksuaalisuus on asia, johon sä et voi vaikuttaa. Ihan ku vaikka allergiat, mutta ei kukaan kiusaa sua sen takia, että olet allerginen vaikka omenalle. On ihan sama ootko homo-, hetero- vai biseksuaalinen. Kaikilla pitäisi olla samat ihmisoikeudet, mutta ei ne toteudu edes Suomessa.

 

Ihmisoikeukeuksien julistus, artikla 2. ” Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin, ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta”

 

Kuulostaa hyvälle eikö? Harmi, ettei se käy toteen. Suoranaisestihan avioliittoa ei ole kielletty homoseksuaaleilta, kuitenkin vain prosentuaalinen määrä pappeja suostuu vihkimään seksuaalivähemmistöjen edustajia.

 

Ihmisoikeuksien julistus, artikla 16, ” 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta.

3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.”

Uskonnon tunnilla yhdeksännellä luokalla puhuttiin homojen adoptio-oikeuksista. Kyllä kantoja oli muutamia, silti yhä useampi sanoi ei. Perusteluja sille oli mm

  • ·Lapsi tarvitsee äidin ja isän

  • ·Lapsi voi joutua kiusaamisen kohteeksi

  • ·Se on vain väärin

Entä sitten? Jos uusi laki saataisiin säädettyä, useampi homopari uskaltaisi hakea adoptiolasta ja se ei olisi enää tabu. Lapset oppisivat jo pieninä siihen, että pariskunnassa voi olla kaksi samaa sukupuolta edustavaa henkilöä :) Ei se olisi homojen vallankaappaus, se olisi esimerkkeinä muille maille, kuinka edistyneitä Suomessa ollaan. Laitan tähän vielä mun lempparihomopariskunnan kuvan, Janne ja Valtteri <3

Kopio-2-a1.9.2012-maissipeikolla-321-nor

Jannen blogin löydät osoitteesta : http://naag.indiedays.com/ ja Valtteri puolestaan kirjoittelee osoitteessa: http://vogueisonlypaper.blogspot.fi/

Tällaista taasen,

palaillaan!