Pitkästä aikaa päivitystä, jaksan kirjottaa ehkä viikon ja sit taas lopahtaa, mut tää on vaa niin rentoo kirjottaa ei kellekään...

Koska raivoaminen ja valittaminen on niin kivaa, ajattelin ottaa tähän esimerkiks ulkonäköpaineet. Ulkonäköpaineita on ollut aina, kautta vuosikymmenten. Millaset Levikset ostais, onks permanentti tarpeeks pöyhee, näyttääks farkut tarpeeks tiukilta, onks kulmakarvat samanlaiset.... On ihan normaalia olla epävarma ulkonäöstä, mutta kun nykyajan yhteiskunta vartavasten luo paineita, epävarmuus saattaa muuttua itseinhoksi.

Mainosmallit ovat (yleensä) langanlaihoja, ja normaalit vartalot pienennetään nykytekniikan avulla. Hampaat valkaistaan, ihon pigmenttiä parannellaa, persettä kohotetaan ja rintoja kohotetaan. Samaan aikaan ihmetellään miksi nuoret näännyttävät itsensä sairaalakuntoon. Positiivisena poikkeuksena on Dove, joka käyttää mainoksissaan ja kampanjoissaan luonnollisia, normaalivartaloisia naisia.

Harva uskaltaa olla nykyään oma itsensä. Monet tytöt ovat vain kopioita toisistaan ja juoksevat muotivillitysten perässä. En siis väitä, etteikö pojillakin olisi tiettyjä virtaviivauksia joita he seuraavat, tytöillä sen saattaa vain huomata helpommin.

Jos mainosmaailma ymmärtäisi suoran vaikutuksensa meihin ja nuorten itsetuntoa pystyttäisiin kohottamaan, kaikki voisi olla paremmin. Tiedostettaisiin, että myös kurvikkaat naiset ovat kauniita (en tarkoita ylipainoiset, vaan kurvikkaat) ja alipainon ihannointi on vain itselle vaaraksi. Noh, kaikki lähtee kuitenkin itsestä. En voi lähteä parantamaan maailmaa, jos en osaa ensin korjata vikoja itsestäni. Otetaan vain uusi suunta elämään ja arvostetaan itseämme tälläisinä, okei?

Alla olevassa kuvassa on malli, joka edustaa kohuttua kokoa nolla...

size_0-normal.jpg

Seuraavassa kuvaparissa taas, on näyttelija Scarlett Johansson

PicMonkey%20Collage-normal.jpg

palaillaan